Aniridie België – symposium 2018

Tijdstip: 24 februari 2018 van 9.30 u tot 13.20 u

Locatie:  UZ Gent – bibliotheek Jules François – dienst oogziekten – UZ Gent
Voor een routebeschrijving naar het UZ Gent:
http://www.uzgent.be/nl/overuz/Bereikbaarheid/naar-de-campus/Paginas/default.aspx

Programma:

9h30 – 9h40: Introductie (Aniridie België) [10 min]

9h40 – 10h40 : Prof. Dr. Leroy (UZ Gent Diensthoofd Oogheelkunde – oftalmogenetica)
Genetische achtergrond/schetsing Aniridie + interessante research, potentiële (gen-) therapieën inzake Aniridie en PAX6 (huidig en toekomstig
[60 min inbegrepen Vragen en antwoorden]

10h40- 10h55 : Pauze [15 min]

10h55 – 11h55h : Dr Behaegel (Research fellow Oogheelkunde UZ Brussel/UZA)
Resultaten van de stamcelstudie
[60 min inbegrepen Vragen en antwoorden]

11h55 – 12h10 : Pauze [15 min]

12h10 – 13h10 : Dr Delbeke (UZ Gent Oogheelkunde – kinderoogarts)
en Dr. Walraedt- (UZ Gent Oogheelkunde – kinderoogarts en Low Vision)

De klinische follow-up van kinderen met aniridie (bevindingen oculair, complicaties, behandelingen, brillen, fotofobie)
[60 min inbegrepen Vragen en antwoorden]

13h10 : Slotwoord [10 min]

Mogen wij u vragen ons per e-mail op info@aniridie.be  uw aanwezigheid te laten weten

en met hoeveel personen. Vanwege logistieke redenen is het handig om een zicht te hebben op het aantal deelnemers.

Met vriendelijke groeten,
Aniridie België
www.aniridie.be